Yhden astian gnocchipannu

Tämä yhden astian pannu valmistuu nopeasti ja vähällä tiskillä. Ruoan valmistumista voi nopeuttaa entisestään korvaamalla kuivat linssit purkkilinsseillä. Pannuun voi upottaa monenlaiset kasvistenjämät jääkaapista. Gnocchi-ostoksilla kannattaa olla tarkkana, kaikki eivät ole vegaanisia. Itse pidän Rummon gnoccheista, jotka löytyvät kaupan pastahyllystä. Yritän aina käyttää vähintään kahta erilaista proteiinin lähdettä monipuolisten aminohappojen saannin varmistamiseksi. Tähän ruokaan valikoitui meidän perheen suosikki hernis ja erinomaisesti tomaattikastikkeiseen sopivat punaiset linssit. Tähän ruokaan voisi hyvin lisätä esimerkiksi pestoa tuomaan vielä uutta twistiä.

Resepti 5 ruokailijalle

1 sipuli
1 iso porkkana (muita kasviksia halutessa)
1-2 valkosipulinkynttä
2rkl oliiviöljyä
1dl punaisia linssejä / 1 prk säilykelinssejä
n. 2-3 dl vettä, jos käytät kuivia linssejä
1/2 pss Hernis-suikaleita
1 prk Mutti-tomaattimurskaa + n. 0,5 dl vettä purkin huuhteluun
1tl paprikajauhetta
1tl sipulijauhetta
1-2 tl kasvisliemijauhetta 
suolaa tarpeen mukaan 
1/2 prk Oatly kaurafraichea
1-2 rkl ravintohiivahiutaleita
500g gnoccheja
muutama oksa persiljaa

1. Kuutioi sipuli ja raasta porkkana sekä mahdolliset muut kasvikset karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipulia ja kasviksia oliiviöljyssä suuressa pannussa (esim wok). Hienonna valkosipulit ja lisää pannulle kuullotuksen loppuvaiheessa.

2. Huuhtele kuivat linssit / Valuta purkkilinssit siivilässä. Lisää linssit pannulle Herniksen ja tomaattimurskan kanssa. Mausta paprikajauheella, sipulijauheella ja kasvisliemijauheella. Lisää tarvittaessa suolaa (maista, useimmissa kasvisliemijauheissa on suolaa valmiiksi). Hauduta kannen alla kunnes linssit ovat kypsiä.

3. Lisää pannulle kaurafraiche, ravintohiivahiutaleet ja gnocchit. Keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia (gnocchien kypsymisaika). Viimeistele hienonnetulla persiljalla ja tarjoile raikkaan salaatin kanssa.


Kommentit