Uunicurry kukkakaalilla
Helppo ja herkullinen uuniruoka, johon saa upotettua hävikkiuhan alla olevat kasvikset jääkaapista.
Herkullista ruokaa moneksi päiväksi, joka vain paranee lämmitettäessä? Sitä on tämä mehevä ja herkullinen uunicurry! Kukkakaalin ja currytahnan yhdistelmä on vastustamaton. Kukkakaali tuo tähän ruokaan mehevyyttä ja imee makuja itseensä. Kukkakaalin voi korvata myös muilla vihanneksilla, joten tämä on erinomainen resepti käyttää pois nahistuneet kasvistenjämät jääkaapista! Esimerkiksi paprika, kaali ja kesäkurpitsa sopisivat tähän myös mainiosti.
Palkokasvit ovat meidän kotikeittiön perusruokaa, ja niitä on jossain muodossa oikeastaan jokaisella aterialla. Suosin etupäässä kuivien palkokasvien käyttöä niiden edullisuuden vuoksi. Tätä reseptiä teen linssien osalta tilanteen mukaan joko kuivista tai säilykelinsseistä. Ero on suutuntumassa; säilykelinssit jäävät kokonaisiksi ruokaan, kun taas kuivat linssit muhentuvat kastikkeen sekaan.
Resepti (suuri uunivuoka, n. 30x40cm)
3 sipulia
3-4 valkosipulin kynttä
4 isoa tomaattia
(yrttejä, jos sattuu jääkaapissa olemaan)
n. 800g kypsiä kikherneitä (3 säilykepurkkia tai 5dl kuivia)
2dl kuivia punaisia linssejä / 2prk säilykelinssejä
2prk (400g) kookosmaitoa
2rkl punaista currytahnaa
2rkl vihreää currytahnaa
2tl kasvisliemijauhetta (esim KoRon luomulaatuinen)
(2tl suolaa, jos kasvisliemijauhe on suolaton)
1. Laita ensimmäiseksi kuivat linssit likoamaan kylmään veteen valmistelujen ajaksi. Keitä kikherneet kypsäksi ennen vuokaan lisäämistä, jos käytät kuivia kikherneitä. Laita lopuksi uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Pese ja lohko kukkakaali. Leikkaa lohkot noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Leikkaa sipulit rouhean kokoisiksi paloiksi ja hienonna valkosipulit ja mahdolliset yrtit. Kuutioi tomaatit reiluiksi paloiksi, ja jätä odottamaan vaihetta 4 (tomaatit tulevat vasta vuoan päälle)
3. Huuhtele ja valuta linssit sekä kikherneet. Lisää vuokaan yhdessä edellisessä vaiheessa valmisteltujen kasvisten kanssa. Nostele sekaisin.
4. Kuumenna kookosmaito (ja vesi, jos käytät kuivia linssejä) kattilassa. Lisää currytahnat ja kasvisliemijauhe, sekä suola, mikäli liemijauhe on suolaton. Muista maistella, liemijauheissa ja currytahnoissa on eroa suolaisuuden suhteen. Kaada kuuma mausteinen kookosmaitoseos uunivuokaan. Lisää lopuksi kuutioidut tomaatit tasaisesti curryn päälle.
5. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Sekoita hieman puolivälissä. Anna vuoan levätä ennen tarjoilua 15 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti