Mamman marinoidut punasipulit
Kuva tulossa.
Marinoidut punasipulit ovat oikeita joka paikan lisukkeita. Ne löytävät paikkansa vihersalaatin päältä, falafelien kumppanina, burgereissa, leivänpäällisenä ja melkeinpä missä vain. Vain mielikuvitus on rajana!
Resepti
muutama rouhaisu mustapippuria
1rkl oliiviöljyä
1dl punaviinietikkaa
2rkl sitruunamehua
1/2 dl sokeria
1tl suolaa
1. Viipaloi sipulit mahdollisimman ohueksi ja lado puolet sipuleista lasipurkkiin. Rouhaise pari kierrosta mustapippuria päälle. Lado loput sipulit purkkiin, ja rouhi vielä hieman mustapippuria. Lisää purkkiin 1rkl oliiviöljyä.
2. Sekoita pienessä kattilassa etikka, sitruunamehu, sokeri ja suola. Sekoittele kastiketta pienellä vispilällä samalla kun kuumennat kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja sekoittele, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Kaada kuuma liemi sipulien päälle.
3. Anna marinoitua kylmässä vähintään pari tuntia. Parhaimmillaan sipulit ovat seuraavana päivänä. Sipulit säilyvät hyvin jääkaapissa noin viikon.
Kommentit
Lähetä kommentti