Punainen linssikeitto



Linssikeitto oikeastaan muodossa missä vain on meidän perheen yhteinen suosikki. Linssikeittoa syödään kiireessä, sairastaessa, kylmällä säällä, herkkuhetkenä uunituoreen itseleivotun juurileivän kanssa ja arkiruokana koska vaan. Kun lapset kuulevat kutsun "kaikki syömään" ja huomaavat pöydässä olevan tarjolla linssikeittoa, alkaa ihastunut huokailu. 

Tänään valmistelin linssikeiton hautumaan painekeittimeen odottamaan nälkäisiä uimahallireissulta palaajia. Kotona meitä odotti huumaava tuoksu, eikä aikaakaan kun ruoka lämmitti meidän kaikkien vatsassa. Tämä punainen linssikeitto on suosikkini, kun pitää kiireellä ja vähällä vaivalla valmistella herkullinen ruoka. Reseptistä syö 6 aikuista nälkäistä ruokailijaa vatsan täyteen. Meidän viisihenkiseltä perheeltä jää tähteiksi juuri sopivasti meille aikuisille lounaseväät seuraavaksi päiväksi.

Resepti 6:lle ruokailijalle

2 pientä tai 1 iso sipuli kuutioituna
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna
2rkl currytahnaa (mieluiten punaista, myös keltainen käy)
2tlk Mutti-tomaattimurskaa
8-10dl vettä
2tl laadukasta kasvisliemijauhetta (käytän Koron luomuliemijauhetta)
4dl kuivattuja punaisia linssejä
1 prk (400g) kookosmaitoa
(suolaa)

Kuullota sipuleita hetki pannulla tai painekeittimen kattilassa saute-toiminnolla. Lisää currytahna ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes nousee aromikas tuoksu.

Lisää tomaattimurska, vesi ja kasvisliemijauhe sekä huuhdellut linssit. Säädä veden määrä haluamasi paksuuden mukaiseksi keittämisen aikana. Keitä korkealla paineella painekeittimessä 12 minuuttia, tai liedellä kunnes linssit ovat kypsiä. 

Lisää lopuksi kookosmaito ja tarvittaessa suolaa. Tarjoile rapean juurileivän ja hummuksen kera.


Kommentit